Programajánló


Friss híreink, programajánlataink

Matievics Borászat hírek képek

Programajánló

Matievics Borászat

Nálunk nincs rossz évszak! Rengeteg program várja vendégeinket egész évben, földön, vízen, levegőben.

A természet kedvelői számos kijelölt túraútvonalat követhetnek végig Sötét-völgytől a Maus-kápolnáig, a Kakasdi tótól Alsónánáig, a szekszárdi szőlőktől Bátaapátiig – gyalogosan túrázva, kerékpáron vagy akár lóháton. Itt még természetes, ha – kis szerencsével – őzekkel, szarvasokkal találkozunk kirándulás közben. Rövid autóúttal könnyen elérhető Gemenc vagy akár a Mecsek. Ha pedig mindezt madártávlatból nézné meg valaki, sétarepüléssel vagy hőlégballonról lehet felejthetetlen élményben része.

A szálkai tavak csodálatos környezetet biztosítanak a horgászat kedvelőinek, néhány száz méterrel távolabb pedig gyerekkorunk igazi strandhangulatát élhetjük át lángossal és vizibiciklivel.

A sportosabbak a pihenés mellett bekapcsolódhatnak a környék egyre intenzívebbé váló sportéletébe. A szálkai triatlonverseny, a Borvidék félmaraton, a Visit Szekszárd on foot, by bike már országos hírre tettek szert.

A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, a Vármegyeháza vagy a grábóci Szerb ortodox kolostor csak néhány példa a kulturális programlehetőségekre. A környékbeli falvak kiállításai, tájházai bepillantást engednek a környék nemzetiségeinek hagyományaiba, szokásaiba. Háromnegyed órányi autózással pedig Pécs is könnyen elérhető.

És természetesen megunhatatlan programot jelent a szekszárdi borok kóstolása, a szüreti napokon, vagy bármikor máskor, valamelyik jól ismert borászatnál és nálunk a pince előtti teraszon.